2014. július 2., szerda

Christopher Paolini: Eragon


Christopher Paolini
Eragon
- Az örökség-ciklus 1 -


Eredeti cím: Eragon
Eredeti megjelenés éve: 2002
Magyarországi megjelenés éve: 2005


Az árván maradt, apjáról mit sem tudó Eragont nagybátyja neveli egy eldugott faluban.

A tizenöt éves fiú (éppen ennyi volt a szerző is, amikor elkezdte írni a könyvet) egy éjszaka, vadászat közben tükörsimára csiszolt, rejtélyes kék követ talál, amely utóbb sárkánytojásnak bizonyul, és egy kék sárkány kel ki belőle. Ezzel Eragon élete egy csapásra megváltozik. Mint a sárkány gazdája, a Lovasok rendjébe emelkedik.

A legendás Sárkánylovasok előző nemzedéke elpusztult a gonosz és rettentő mágusi hatalommal bíró Galbatorix király elleni harcban.

Most az egyszerű falusi sihederre hárul a feladat, hogy megszabadítsa országát a kegyetlen zsarnokságtól. Segítője Saphira, a nőnemű sárkány, akivel gondolatátvitel útján kommunikál, és Brom, a rejtélyes öregember, a múlt titkainak tudója, aki a varázsláshoz is ért.

Hosszú út áll előtte, tele izgalmakkal és felfedezésekkel – egy olyan világban, amelyet Tolkien könyveiből ismerhetünk, de amely friss életre támad, új vonásokkal gyarapodik, és egy szeretni való fiatal hőssel ajándékoz meg bennünket a kitűnő kamasz, Christopher Paolini könyvében.



\m/(-.-)\m/

1 megjegyzés:

  1. Szia, el tudnád küldeni az összes Eragon könyvet a bogenfurstmartin@gmail.com-ra.
    Előre is köszönöm.

    VálaszTörlés